Tandkødsbehandling

Forebyggelse og behandling af tandkødsproblemer er et fokusområde på Odder Tandklinik.
Parodontose (også kaldet "de løse tænders sygdom") og forstadier hertil er en alvorlig, og desværre meget almindelig, trussel mod tændernes vedvarende funktion, men en ihærdig indsats med hjemmetandpleje og behandlinger hos tandplejer kan holde tilstanden i ave.

I dag bevarer vi vores naturlige tænder meget længere end "i gamle dage" og det er positivt. Det betyder dog også, at mange af os vil opleve at få parodontose i løbet af vores liv. Parodontose er en tandkødstilstand, hvor tandkød, der er blevet irriteret og hævet pga. plak og tandsten (i nogle tilfælde af medicin eller en tandstilling, der vanskeliggør renhold) har dannet en fordybet lomme omkring tanden. I denne lomme kan tandbørstens hår ikke nå ned, og bakterier kan formere sig og udvikle betændelse. Betændelse, der ikke renses op, vil nedbryde knogle omkring tanden, og så bliver lommen endnu dybere  og tandens fæste mindskes. Tabt knogle kan vanskeligt genskabes, men man kan holde tilstanden under kontrol ved hyppige rensninger nede i lommerne og omhyggelig hjemmetandpleje. Således kan man bevare tænder med parodontose hele livet.

Vores tandplejere, Juliane Fisker og Natasja Nielsen, er specialiseret i tandrensning og paradontosebehandling og varetager behandling og forebyggelse af parodontose. Ved dybderens er det muligt at få lokalbedøvelse i cremeform (altså ingen nål...) Tandplejeren hjælper også med at finde de bedste remedier til det vigtige "hjemmearbejde" med tandstikkere, - tråd mm.